Century 21 är ett givet New York Tips när det gäller shopping. På Century 21 så har de allt från kläder, skor, solglasögon till husgeråd och elektronik. Century 21 flaggbutik på Manhattan drabbades av 11 september attackerna 2001 och öppnades på nytt sommaren 2002.

Century 21 har aldrig samma utbud två dagar i rad. Varje natt så kommer det nya leveranser av varor, så om den ena dagen inte gav något så kan nästa besök ge dig precis vad du vill ha.

Var finns Century 21? Den stora flaggbutiken ligger på 22 Cortlandt Street nere vid Ground Zero. De öppnar 7:45 varje måndag till fredag. På lördagar öppnar de kl 10 och på söndagar kl 11. Butiken är speciell. Den har vuxit med åren och det märks.

De har totalt 13 butiker runt om i nordvästra USA. De grundades 1961, så det är en väloljad organisation.

Vad är min tips? Solglasögon delen är min favorit. Ofta mer än halva priset. Träningskläder med ofta upp till 80% rabatt. Sonos högtalare till halva priset, gäller bara byta sladd i Sverige. Se till så att du är med på deras nyhetsbrev. Då får du massa med bra tips om vad som just nu är aktuellt och nedsatt i pris.

Jag brukar besöka när de öppnar dagen efter jag landat. Då köper jag ofta baskläder. Kläder jag har på mig i New York. Nya solglasögon och lite nya dofter och ofta badhanddukar som är riktigt billiga.

Mitt andra besök brukar vara 3-4 dagar bort. Då köper jag mer sådant som jag vill ha hemma. Jackor, kavajer, skjortor mm brukar det bli då. Något par finskor och ett par sneakers.

Sen tittar jag mycket på deras clearance där det kan vara 95% rabatt. Köpt T-shirts vid flera tillfällen med så galet stor rabatt.

Hur tar du dig hit då? Tunnelbanan. Shoppar du riktigt mycket så kan det bli så att du får ta en Taxi/Uber/Lyft till hotellet. Det är lätt att handla mycket. Jag brukar passa på att köpa en resväska här med. Det kan det vara värt. De har bra utbud och bra priser.

Mitt mest udda köp här? Ok ett set av skålar för servering i orange. Salladsbestick och olika former av underlägg har med slunkit med.

Planera din dag med att äta frukost innan du shoppar och glöm inte vatten för behöva gå ut för du är törstig stör ditt shopping flow.