För det första bestäm hur lång resan skall vara till New York. En långweekend är ofta för kort för första besöket. Sju dagar brukar vara det mest optimala för ett första besök. Kortare kommer ni inte hinna med så mycket.

Resesällskap
Välj någon du har rest med tidigare är ett evigt tips. För New York resan skall bli bra skall du och ditt resesällskap ha samma mål med resan, för man kan göra så mycket olika saker i New York. Är du för kultur medans ditt resesällskap vill festa så kanske det inte blir så bra. Så ha samma uppfattning vad ni vill göra i New York. Är det turistigt för att se alla turistmål eller är det mer shopping som lockar? Se till att prata igenom det innan ni reser.

Budget
Det är lätt att det blir dyrt i New York. En del älskar dyra hotell och det finns det mycket av i New York. Om ert resesällskap vill åka budget så bör du med ha samma känsla för det. Vi kommer ha en lista på hotell inom kort så ni får en bild av vad det finns för utbud. Samt även ha samma uppfattning om nivå på vad ni skall äta. New York har fantastisk budgetmat men även väldigt exklusiva ställen. Så för ni skall ha det så bra tillsammans så bör ni ha gått igenom det innan ni reser.

Boka i tid
Mycket i New York måste bokas i förväg. Allt från hotell, flygresan, event och teatrar kan vara uppbokat om ni bokar sent. Så boka i god tid. Det är värt att tänka igenom ert besök. Det mesta blir billigare då, du kan fortfarande fynda sista minuten biljetter till olika Broadway föreställningar fast vill du se en speciell föreställning var då ute i god tid.

Bestäm vad ni vill göra
New York har allt. Planera in lite vad ni vill göra. Beroende på vädret kan vissa saker gå bort så ha lite i reservplan om ni måste vara inne för det snöar, är kallt eller regnar mycket. En lista på vad ni vill äta är bra att sätta upp samt boka om det är något speciellt ställe som brukar ha många besökare. Skall ni shoppa på någon outlet utanför Manhattan kan det med vara läge att titta på hur bussarna går och vad resan dit kostar. En dag museum, en dag shopping och en dag för ett bra krogbesök tex.

Planera inte för mycket
Tiden rinner snabbt bort i New York så lägg inte ett detaljerat schema. 35% planerat och 65% spontant brukar vara en bra mix. Gör det ni verkligen vill göra i början så ni får med det, för ni kommer inte hinna allt ni vill.