New York Tips om att hitta rätt i New York är ju ganska klassiskt. Större delen av Manhattan är uppbyggt av ett rutnät. Avenyer från norr till söder och på det gasnät i öst västlig riktning.

Har du uselt lokalsinne, ladda ner en app eller ta med dig en karta från hotellet för det kan vara rörigt från och till. Vi har eller kommer alla någon gång gå fel i New York för det är inte alltid logiskt.

Om du är på en gata med ojämna nummer då är du på en gata som går västerut. Alltså trafiken kör västerut. Det omvända är om du är på en gata med jämna nummer då gör trafiken österut. Kanske inte helt självklart men värt att lägga på minnet.

Sist jag var i New York körde jag med Apple Maps och min Apple Watch. Då kunde jag ställa in vart jag skulle och klockan påminde mig hur jag skulle gå. Galet effektivt. Även de mest svåra adresser hittade jag till utan att titta på någon karta eller min mobil tack vare detta. Så det är ett givet tips.