Åka med yngre barn till New York kräver sin planering. Det finns många som tagit med barn i alla åldrar, men det är lite mer att tänka på, som att det inte finns barnstolar i taxibilar eller att det är höga trottoarer som kan vara en utmaning med en barnvagn. Fast åka med barn till New York skall ni självklart göra! Fast lägg tid på planering.

En sak som många oroar sig över att det inte finns scans köttbullar med pasta så barnen inte kommer äta något. Var lugn. Maten i USA är väldigt barnslig som pannkakor, pizza, hamburgare mm. Det kommer inte vara ett problem. Mycket äts med händerna så det kommer gå bra.

Barnen kommer imponeras av lite andra saker än vi vuxna. Fast det vanliga att allt är större i New York och utbudet slår det mesta, det kommer de med uppleva. Som att gå in en större butik och bara se alla tycker av flingor eller alla typer av läsk. Det kommer bli minnen för livet.

Vad skall man göra då? Det finns mycket att välja på beroende på åldrar och intressen. Om vi börjar med djur så finns det en djurpark i Central Park. Central Park Zoo är inte så stort men stort nog. 2,6 hektar stort på sydöstra hörnet av Central Park. Om det känns för litet så finns det fler att välja på. Både Bronx och Queens har Zoo. Bronx Zoo är 107 hektar stort och är det största stads zoo i världen. 4000 olika djur finner ni här, många utrotningshotade. Queens zoo är 7,3 hektar och har ca 75 olika djur.

M&M godisbutik vid Times Square. Här får alla barn och vuxna sitt lystmäte mättat vad det gäller godis. Här finns allt som M&M säljer, det är inte omöjligt ni köper t-shirts, muggar och kanske lite godis när ni besökt den här butiken.

Det finns lekplatser runt om i New York, jag kommer inte gå in på dem här, men generellt är de väldigt populära och det kommer vara mycket människor. Så var beredd på det kommer ta mer krafter att gå hit än på många andra ställen.

New York har en bredd av museum som skulle passa de flesta. Här är det tycke och smak som får bestämma, fast glassmuseum går hem även för egen del!

Så var inte rädda med att åka till New York med era barn! Det är vårt New York Tips!