Ett New York Tips är att inte planera in för mycket. Åker du till New York så kommer du märka att saker och ting tar mycket längre tid än planerat. Du är inte ensam på Manhattan! Allt från bilköer till folk som köar, det kommer ta tid. Så planera inte in för mycket varje dag. Ta några större saker och om tid ges och ni är nära gör andra saker med, men detaljplanera inte.

Har haft bekanta som skrivit minutlistor på vad de skall göra. Det håller inte. Inte nog med att du skall transportera dig du skall med äta och gå på toaletten. Köer till toaletter kan vara en utmaning i New York.

Jag brukar planera in vad jag vill göra under veckan. Försöka ta en eller två saker per dag och sen se vad jag är nära. För det kan ju vara så att du springer på något du inte tänkt på. Det är ofta den här spontana delen som jag uppskattar med New York. Det finns alltid något kul runt hörnet!

Mina första turer till New York då hade jag planer vad jag ville göra och äta varje dag. Det höll inte. För jag har suttit i bilköer i en taxi där jag inte kommit av. Suttit fast i en hiss på Macys i 20 minuter. Inte fått notan på krogen under 50 minuter. Ja, ni ser att tiden kan försvinna då man minst anar det.

Har ni inbokade tider som konserter, sportevenemang eller ett bokat bord på någon krog, se till att vara ute i god tid. För du vill inte komma för sent!