Romantiskt hotell i New York
Välja ett romantiskt hotell i New York kan både vara svårt och utmanande för utbudet är stort. Här får ni sätta en budget, men här kommer några förslag från oss:
Michelangelo Hotel är ett 4 stjärnigt hotell i den övre prisklassen. Italiensk stuk och väldigt centralt läge mitt på Manhattan. En natt här kostar i snitt 4000:- så det är inte billigt. Det är vacker och lyxigt! Perfekt för ett jubileum eller kanske när ni förlovar er.
W Hotel Union Square är ett annat fyrstjärnigt hotell vid Union Square. Hotell nätter från 3500:- per natt. Modernt stuk men väldigt lyxigt. Passar det moderna paret som gillar att få makalöst bra service, för det är vad detta hotell erbjuder.
Hotel Bentley är ett modernt hotell som har riktigt fina rum. En skyskrapa på östra sidan. Ett rum högt upp är väldigt fint. Så glöm inte att fråga efter det. Är du ute i god tid kan du få ett rum från 1100:- men snittpriset ligger på runt 1700:-

Romantiska krogar i New York
Grand Central Oyster Bar & Restaurant är för er som gäller ostron, fisk och skaldjur. Här är utbudet av ostron stort. Det är svårt att finna ett bättre ställe att njuta av ostron. Det välvda taket är speciellt och klassiskt! Prisnivån är medelhög men de har en del erbjudande varje dag.
Balthazar är ett romantisk franskt brasseri. Det är lite dyrare men servicen är på en nivå att man snabbt glömmer bort den detaljen. Maten är fantastisk bra och miljön är väldigt ombonad. Det är väldigt kändistätt här och därför är det med viktigt att boka i god tid! Ett ställe som alltid levererar.
Craft är en amerikansk krog med amerikansk mat som funkar bra även för vegetarianer och även veganer. De har en väldigt säsongsbaserad meny som tillfredställer de flesta. Speciell lokal med mörka trägolv som sätter sin stämning. Menyn är spännande och utmanande och har det nya amerikanska köket med bra råvaror som grund.
Manhatta ligger på 60 våningen så utsikten är slående. Be om ett fönsterbord så kommer ni inte bli besvikna. De har ett upplägg med trerätters där man väljer en av 6 olika förrätter, varmrätter och desserter. Så det finns något för alla. Vad som är unikt är att ha ingår dricksen i priset. Menyn kostar 94$ (oktober 2019) men är väl värt sitt pris. Bara utsikten är värt 30 dollar.

Romantiska platser
Central Park har ju så många fina ställen, så välja en plats är svårt.